Vi är

En design- och ingenjörs­studio som hjälper er att förvandla idéer till framgångs­rika produkter.

Tjänster

Vi vet att det kan vara svårt att  förverkliga idéer. Vårt team av erfarna designers och ingenjörer har hjälpt många kunder att förvandla sina idéer till prisbelönta produkter. Genom att arbeta i korta sprintar och i nära samarbete med våra kunder ser vi till att projektet rör sig framåt och i rätt riktning.

Boka ett möte och berätta för oss om ditt projekt så skräddarsyr vi en plan för att förverkliga dina idéer.

Boka ett möte
Konceptdesign

Vi hjälper startups, entreprenörer och företag att utforska framtida produktidéer och nya designinriktningar. Konceptdesign innebär att utforska, visualisera och kommunicera produktidéer, redo att presenteras för din organisation, potentiella kunder eller investerare. Våra designkoncept är kreativa och väldefinierade samt tekniskt genomförbara.

Industridesign

En produkt utformas alltid med slutanvändaren i åtanke; för att tillgodose deras behov och lösa verkliga problem. Den definieras och optimeras med avseende på form, funktion, användbarhet och ergonomi. Material och tillverkningstekniker väljs för att uppnå ett attraktivt utseende och känsla samt en låg miljöpåverkan.

Konstruktion

Produktdesign handlar inte bara om utseende; en framgångsrik design måste också optimeras med avseende på mekanisk prestanda och anpassas till tillverkningstekniker. Elektroniska komponenter måste sitta säkert på plats, rörliga delar måste fungera som avsett, och standarder måste uppfyllas. Det slutliga resultatet är färdiga CAD-ritningar redo för produktion.

Mendi
01

Catino brinner för det de gör och har väl avvägd expertis inom design och användbarhet. Använd deras kreativitet för att uppnå ett bra resultat.

Rickard Eklöf
CTO, Mendi
Se projektet
Spennare
02

Efter flera år med egna designers ändrade vi vår strategi till att använda Catino som vårt interna designteam. Att arbeta med Catino är ett sant nöje och visade sig vara den perfekta lösningen, med flera designpriser och fler spännande projekt på gång.

Johan Spennare
VD, Spennare
Se projektet
Irradia
03

Redan från början av MidCare-projektet med Catino bestämde vi oss för att utveckla en produkt värd ett designpris. Slutresultatet blev ett RedDot och ett IF-designpris för åren 2019 och 2020.

Stefan Jordison
VD, Irradia
Se projektet
Mendi
01

Catino brinner för det de gör och har väl avvägd expertis inom design och användbarhet. Använd deras kreativitet för att uppnå ett bra resultat.

Rickard Eklöf
CTO, Mendi
Se projektet

Designpriser

Catino har mottagit flera designpriser för innovativ produktdesign.

iF Design Gold Award 2017 logoiF Design Award 2019 logoiF Design Award 2015-2019 logoiF Design Award 2020 logoRed Dot Design Award 2017 logoRed Dot Design Award 2019 logo

Utvalda kunder

Kontakta oss

Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Berätta om er idé så kan vi  tillsammans förverkliga den!

Kontakta oss