Om oss

Ett tvärvetenskapligt designteam

Catino är en design- och ingenjörsstudio baserad i Stockholm som hjälper dig att förvandla idéer till framgångsrika produkter. Studion grundades år 2012 och har sedan dess samarbetat med kunder från olika branscher för att förverkliga deras produkter. Vi utgör nu ett tvärvetenskapligt expertteam med en beprövad arbetsmetod som drar nytta av varandras styrkor och olikheter.

Vår historia

Catino grundades år 2012 med visionen att hjälpa andra företag stimulera innovation och skapa fantastiska produkter. Vår drivkraft har alltid varit att designa meningsfulla, smarta och effektiva produkter med användaren i åtanke.

Grundarna (Daniel, Jonatan och Petter) har sin bakgrund inom industriell design och ingenjörsvetenskap från Chalmers tekniska högskola i Göteborg, och teamet har sedan dess utökats med fler talanger från olika bakgrunder.

Med över 35 års samlad erfarenhet och över 50 framgångsrika projekt fortsätter vi att utforska utmaningar inom nya branscher där vi kan tillämpa vår designfilosofi och fortsätta leverera fantastiska produkter.

Under åren har våra tjänster utökats för att inkludera grafisk design, vilket år 2020 blev en egen enhet; mono (www.monostudio.se). Mono erbjuder en bred variation av grafiska designtjänster såsom grafiska identiteter, webbdesign, årsredovisningar, annonser m.m.

The people in the Catino team

Vårt tillvägagångssätt

Catinos tvärvetenskapliga tillvägagångssätt i designprocessen innebär att vi kombinerar maskinteknik med den allmänna kunskapsbasen inom fysik, matematik och materialvetenskap, använda för att designa, analysera och tillverka mekaniska system, med industriell design som tar hänsyn till mer empatiska värden såsom ergonomi, användbarhet, form och funktion. Sammansmältningen av dessa två vetenskaper kallas Design Engineering och ger oss verktygen att utforska och innovera produkter som är både meningsfulla och vackra. Vi ser det som en styrka att vi inte är experter inom varje nytt område vi kastar oss in i, utan snarare har en fräsch, opartisk syn på dess designutmaningar.

Vi älskar att tillämpa dessa färdigheter på projekt som minskar miljöpåverkan eller har hälsofördelar.

People working at computerProduct sketches and pens

Vårt team

Daniel Amosy
Human Factors

Min största passion inom design är att skapa saker som verkligen är användbara och ändamålsenliga. Genom att fokusera på ergonomi, användbarhet och tydlighet kan vi uppnå de bästa resultaten.

Daniel Amosy
Eddie Cheng
Systemutvecklare

Nyfikenhet och lekfullhet är med mig i allt jag gör. Med hjälp av mina favorititressen vetenskap, matematik, hårdvara och mjukvaruutveckling lär jag mig, utvecklar och löser alla utmaningar jag stöter på.

Eddie Cheng
Fredrik Landqvist
Designingenjör

När jag designar något strävar jag alltid efter att hitta den perfekta blandningen av estetik, användbarhet och funktion. Alla är lika viktiga för att uppnå bra design.

Fredrik Landqvist
Jonatan Lundén
Industridesigner

Jag är en kreativ och nyfiken person, och design för mig är ett sätt att använda dessa egenskaper för att lösa problem på nya sätt. Jag älskar 3D; allt från att rendera koncept till att utforska nya sätt att använda det i designprocessen.

Jonatan Lundén
Jonna Mårtensson
Industridesigner

När det gäller design gillar jag verkligen att utforska nya former och lösa komplexa problem. Jag tycker om hela designprocessen men har en speciell kärlek till visualisering och utveckling av en produkts estetik!

Jonna Mårtensson
Petter Polson
Designingenjör

Jag älskar problemlösning! Det stora ”pusslet” med funktion, användbarhet, estetik och genomförbarhet är alltid superutmanande, men också inspirerande. Att hitta smarta lösningar på designproblem och skapa fantastiska produkter är det som driver mig.

Petter Polson

Kontakta oss

Vi skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Berätta om er idé så kan vi  tillsammans förverkliga den!

Kontakta oss